НАЙ-НОВИ:

Почина пилотът, който превърна Трабанта в страховито рали-оръжие

veselinov1На 65 години внезапно ни напусна бившият национален шампион по рали и пилот на ЦАК на МВР Христо Веселинов.

Бившият шампион и член на националния отбор на страната по рали е починал в съня си в София, след като през последните няколко дни се е оплаквал от болки в корема, но не е предприел никакви мерки срещу това. Шокиращата черна вест за кончината на този изтъкнат автомобилен състезател на България дойде като леден душ от неговия брат и единствен навигатор през цялата кариера Пламен Веселинов.

Братята Христо и Пламен Веселинови са свързани завинаги с превръщането на Трабант от обикновен уличен автомобил в страховито рали-оръжие, а Ицо – като най-известният „трабантаджия“, който изгради цялата си кариера на възможностите на този пластмасов „ге-де-ер-мански“ автомобил да показва невероятните си възможности в спорта.

„А сега да гледат и да открият, като са толкова специалисти, как „Траби“ може да засенчи Порше-тата!“. Това бе любимата фраза на захиленият до уши Ицо в курорта Албена, когато автомобилите на хер Фердинанд печелеха рали Златни пясъци, но така и не успяваха през годините да вземат нито едно от финалните изпитания – майсторското управление.

Източник: bgnrc.info Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
По повод изявлението днес на говорителката на Окръжна прокуратура-Стара Загора…