НАЙ-НОВИ:

Какво се прави за почистването на старозагорския Гробищен парк за Задушница

По повод на множество сигнали от граждани на Стара Загора, че срещу предстоящата утре Задушница Гробищният парк край село Хрищени не е почистен и целият тъне в треви и боклуци, от ЗАРАТА потърсихме Йордан Киндалов – Главен специалист-отговорник на Гробищен парк. Той обрисува пълната картина на положението.

Ситуацията наистина е утежнена – знаете, че през последните 2 месеца паднаха обилни валежи и порои. Те затрудниха работниците, които поддържат Гробищния парк. Не са спирали да косят, да изхвърлят натрупани боклуци, но служителите са само 10, от които 3-ма косят избуялата трева. За два дни от Административно бюро-запад ни отпуснаха двама работници на помощ. В последните три дни сме концентрирали почистването в централната част, тъй като мога да кажа, че периферията е подготвена за Задушница утре. В източната част са почистени 14 парцела, в централната – 15, а в западната – 6.

При косенето пръскахме и с препарати за растителна защита, но дъждовете “измиха” нейния ефект.

Днес разговарях с почистващата фирма “Зауба”, от която ще изпратят допълнително още един самосвал, за да събере тревите, които хората днес са наскубали от гробовете на близките си.

Прогнозата за времето е, че ще става горещо и ще се засуши. Предвид отчитаното завишаване на популацията от змии, хората се притесняват. Поемам ангажимента работата по почистване на Гробищния парк да продължи и след Задушница, т.е в понеделник.

Уведомявам гражданите, че утре полицейски патрул ще има на спирката, на централния вход на Гробищния парк ще е наш служител, който ще контролира движението, за да не се затрудняват погребенията, а навсякъде на територията на парка ще има други служители. Всички ще са с униформа и баджове.

Това каза за ЗАРАТА г-н Киндалов, като предаде да публикуваме телефонните номера, на които гражданите могат да получат всякаква информация.

042/  681 056

0885 13 4577 Мобилната версия на ЗАРАТА - ТУК

Най-нови
Виж още:
Коментарите след опита за самоубийство на Цветелина Стоянова не стихват.…