НАЙ-НОВИ:

Григор Димитров осъзна грешката при отказа си да играе за България

„Когато човек успява, не трябва да се самозабравя“, коментира Гришо.

Tенисист №1 на България Григор Димитров беше удостоен със званието “Почетен гражданин на Хасково” на тържествената церемония в родния му град. След нея първата ни ракета сподели, че е сгрешил като не се е явил за последните мачове на националния ни отбор за Купа “Дейвис”.

Голямото събитие в Хасково беше уважено от хиляди, като кортовете на ТК „Хасково 2015“ се оказаха тесни да поберат всички, които желаеха да се докоснат до любимеца си. Фенове имаше дори по оградите. Доста хора останаха на улиците покрай кортовете.

На церемонията присъства кметът на Хасково Добри Беливанов и председателят на общинския съвет Таня Захариева, която връчи отличието на Димитров. Самият Григор беше изключително развълнуван като дори се разплака по време на събитието.

Димитров получи и картина с името “Пътят”, нарисувана от друг почетен гражданин – Иван Чаушев. След церемонията, звездата изнесе урок пред своите съотборници в ТК „Хасково 2015“, където всъщност е картотекиран под №1.

“Това е най-голямото отличие, което съм получавал. Определено ще го взема със себе си и ще го нося винаги, където и да съм. Защото човек, когато успява, не трябва да се самозабравя и трябва да помни откъде е тръгнал!”, сподели развълнуваният Григор Димитров.

В почетната книга на Хасково, той написа, че обича своя град.

В обръщението си кметът Добри Беливанов подчерта: “Ти прослави града ни и накара много хора по света да търсят на картата къде се намира Хасково”.

След церемонията Димитров сподели, че е готов да приеме критиките за отказа си да играе в последните мачове на националния отбор за Купа “Дейвис”.

Гришо беше доста критикуван заради неучастието си в последните две срещи на България в отборния тенис турнир и призна, че може би е допуснал грешка. Той все пак уточни, че програмата му е много натоварена и се прави месеци по-рано, заради което участието му е било невъзможно.

Източник: haskovo.info Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
1. Харесва ти – кажи. 2. Не ти харесва –…