НАЙ-НОВИ:

Ето как големите британски партии се представиха на местните избори в Англия и Северна Ирландия

Двете големи британски политически сили – управляващата Консервативна и опозиционната Лейбъристка партия – губят позиции в местните избори. Те признаха, че причината е кризата около Брекзит, информира БНР

До момента са преброени гласовете в около половината от общо 248 общини в Англия. Много места печелят по-малките партии и независимите кандидати.

Наблюдателите в местните избори окачествиха резултатите до момента като „наказание за управляващите консерватори и за лейбъристите в опозиция заради безизходицата около Брекзит“.

До момента Консервативната партия губи близо 400 места, а Лейбъристката повече от 80.

Най-голям победител на тези местни избори изглежда ще бъдат либералдемократите, които са единствената партия, която още от началото отстоява твърдо позицията си за оставане в Европейския съюз. Много добре се представят и други по-малки партии и независимите кандидати.

Окончателните резултати в Ангиля ще станат известни тази вечер, около 21 часа българско време. В Северна Ирландия преброяването е по-бавно. В Шотландия и Уелс не се провеждат местни избори. За укрепване на имунната система вижте ТУК

Виж още:
Ключовият проблем на европейците е, че са загубили либидото си,…