НАЙ-НОВИ:

Глоба отнесе български сайт, който предлага хипноза срещу коронавирус

Комисията за защита на потребителите ще наложи санкция, на нелоялна търговска практика в момент, в който целият свят търси лекарство срещу Covid-19.

“Мощни внушения за протекция” – такова е обещанието на 35-минутната онлайн хипноза. Авторката й е сложила цена от близо 18 лева, но е отбелязала и възможност потребителите да я ползват безплатно, съобщи БНТ.

Димитър Маргаритов, председател на Комисия за защита на потребителите: Те биват изкушавани, че ще получат нещо съвсем без пари и че то ще съдържа в себе си някакво ефикасно средство за решаване на такъв проблем, който засега няма решение.

Логиката на авторката на хипнозата е друга.

“Примерно, да кажем, хората, които са се заразили, по някакъв начин са се страхували да не се заразят. От страха си, може да им е отслабнала имунната система и да са се заразили заради това – заради страха им.”

Димитър Маргаритов: Това е нелоялна търговска практика към потребителите да се отправя такова послание.

Посланието обаче е стигнало до немалък брой хора.

Пробвали сте я върху някого?

“О, да, близо 4000 човека са я гледали, има много добри отзиви. В никакъв случай няма да навреди.”

Димитър Маргаритов: Освен че не може да навреди, едно е напълно сигурно – че няма да може да помогне.

Комисията вече е решила – санкция със сигурност ще има. Като предупреждение, че съмнителни обещания за лечение срещу Covid-19 не бива да се разпространяват. За укрепване на имунната система вижте ТУК

Виж още:
Вчера е разбит магазин за риболовни принадлежности в Стара Загора,…