НАЙ-НОВИ:

Искате ли да работите в Германия? Вижте какво предлагат за българи

Близо 300 професионални шофьори за превози на близки и далечни разстояния търсят работодатели от германските провинции Бавария, Баден-Вюртемберг, Тюрингия, Саксония-Анхалт, Долна Саксония и Северен Рейн-Вестфалия. Офертите им са публикувани на EURES сайта на Агенцията по заетостта. От там съобщиха, че в Германия са обявени повече от 500 работни места за българи.

Засилен интерес на германски работодатели към българския трудов пазар през последните месеци се наблюдава в редица професионални направления. Над 50 са офертите за компютърни специалисти – програмисти, администратори, графици и други.

Германските компании се нуждаят и от квалифицирани технически специалисти. На EURES сайта на Агенцията по заетостта са публикувани над 100 работни места за електротехници, специалисти по мехатроника и електроника, работници по монтаж и поддръжка на газови, ВиК и отоплителни инсталации, на климатични, санитарни и енергийни инсталации, електромонтьори, бояджии и др.

Традиционно се търсят специалисти в сферата на хотелиерството и ресторантьорството, сред които готвачи, помощник-готвачи и сервитьори. Очаква се обявяване на още оферти за работа по време на предстоящия зимен туристически сезон.

Една от веригите за бързо хранене в Германия променя концепцията си и въвежда сервиране за клиентите си, поради което търси млади хора за работа в Мюнхен.

Освен работа в Германия, на EURES сайта на агенцията се предлагат оферти за различни професии и от Чехия, Хърватия, Словакия, Дания, Великобритания, Литва, Испания и България.

  Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Виж още:
В събота (16 юли), от 11, 30 часа, на връх Бузлуджа…