НАЙ-НОВИ:

Футболен национал беше затворен в лагер за нелегални имигранти в Белгия

Футболният национал на Босна и Херцеговина Огниен Враниеш е бил принуден да прекара цяла нощ в бежански лагер в Белгия, след като е бил задържан на летището в Шарлероа край Брюксел.

29-годишният защитник на футболния клуб “Андерлехт” се връщал от родината си в Белгия, но бил задържан при паспортната проверка.

Участникът в “Мондиал 2014” кацнал в Белгия в понеделник в 17:35 часа, но тогава започнали проблемите му. Той първо бил разпитан от властите, а след това транспортиран до бежански лагер. Там прекарал нощта сред нелегални имигранти, които търсят убежище в Белгия.

Проблемите на Враниеш възникнал поради донос на бившия му хазяин. Преди няколко месеца от управата на “Андерлехт” прекратили договор за наем на футболиста. Собственикът на имота обаче подал жалба пред властите, че футболистът вече няма регистрация по постоянен адрес при него. Поради това и Враниеш не бил допуснат свободно на територията на Белгия.

Едва на сутринта във вторник всичко около правото на босненеца да пребивава в Белгия било изяснено. Той бил освободен от лагера и се прибрал в Брюксел.

Това не е първият скандал с Огниен Враниеш на белгийска територия. Заради постоянните проблеми с него – от “Андерлехт” го отстраниха от тренировките на първия отбор още през януари, въпреки че през лятото на 2018 година платиха за него 3 милиона евро на гръцкия АЕК.

Заради трудния си характер защитникът е нежелан и в националния отбор на Босна и Херцеговина. Селекционерът Роберт Просинечки отказва да му праща повиквателни. За укрепване на имунната система вижте ТУК

Виж още:
На близо едночасавата си пресконференция Цветан Цветанов не отговори на…