НАЙ-НОВИ:

Французите и италианците приемат честването на любовта много сериозно

Митът за Свети Валентин е докоснал не само католическите държави. Дали е маркетинг, обичай или просто по-специален ден, решаваме ние самите. България да не е католическа държава, но ние буквално сме затрупани от реклами за екскурзии, подаръци, книги и филми за влюбени. Както двойките, така и търговците се подготвят със седмици по-рано за 14 февруари. Но дали във всяка държава традициите са еднакви?

Европейските страни като Испания и Австрия цветята са най-предпочитаният подарък за дамите, а в Дания – подаряват картички, написани с невидимо мастило, за да бъде посланието още по-лично. Германците подхождат практично – не се кланят на общоприетия празник, а подаряват картички винаги, когато се чувстват влюбени.

[ad id=”263680″]

За разлика от тях, французите и италианците приемат любовта и честването ѝ много сериозно. Първите имат ритуал, при който незадомените трябва да окачат портрета си на вратата на възлюбения си и ако той не ги хареса, ще трябва да изгори портрета. На тази дата в Италия се провежда Пролетен фестивал, на който всички младежи се събират за да пеят, танцуват, свирят и рецитират. Също така италианците украсяват трапезите и домовете си със сладки бонбони, специално за празника.

В Уелс подаръците са по-различни. Те си разменят специални дървени лъжици, ключове и ключалки, знак на любов и вярност. В съседна Шотландия се тегли жребий, който събира самотните хора.

[ad id=”225664″]

Северноамериканските страни Канада, САЩ и Мексико са обявили деня на Свети Валентин за национален празник.

Независимо от датата на календара бъдете винаги влюбени! Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута.

loading...

Вашият коментар

Виж още:
Мечките са семейство едри хищни бозайници. Тялото им е масивно,…