НАЙ-НОВИ:

“Фолксваген” започва конкретни преговори за новата си фабрика в Източна Европа

Германският автомобилен концерн „Фолксваген“ започва конкретни преговори за новата си фабрика в Източна Европа, съобщава в прессъобщение сайтът на компанията.

“Беше решено да се пристъпи към конкретни преговори за планирания нов завод за множество марки в Европа с останалите потенциални кандидати”, се казва в съобщение на сайта на компанията.

В последните няколко месеца новината за нов завод на Фолксваген в Източна Европа предизвиква интерес в редица балкански държави. През април ДПА публикува информация, че фаворити за инвестицията са България и Турция.

Според различни публикации в български медии се очакваше решение за местоположението на завода да бъде обявено в средата на месец май. Прессъобщението на германският концерн обаче показва, че окончателно решение още не е взето.

В интервю пред бТВ миналата сряда Бойко Борисов заяви,че „бордът на директорите“ на една от най-големите компании в Европа е правил въздушна обиколка в района на град Раковски. По данни на Капитал именно този район е считан за една от потенциалните локации за завода на „Фолксваген“ в България. Другият терен, който може да приюти автомобилната фабрика е на мястото на бившия комбинат “Кремиковци”.

В събота пък президента Румен Радев заяви, че е получил писмо от германския президент Франк-Валтер Щайнмайер, в което колегата му е изразил радостта си от факта, че България е напът да привлече стратегически и световен производител на автомобили.

www.svobodnaevropa.bg Препубликувано със съгласието на Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036 Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
От ВиК Стара Загора съобщават за планово спиране на водоподаването…