НАЙ-НОВИ:

Фолклорен фестивал в Пряпорец

На 11 юни 2016 година (събота) в местността „Мечи кладенец” – почивна база село Пряпорец, Община Стара Загора ще бъде домакин на шестото издание на Национален фестивал на „Българския фолклор и българските традиционни ястия”.
“За нас е удоволствие да поканим Вашите певчески, танцови и инструментални колективи, както и индивидуални изпълнители да участват във фестивала. Целта му е да издири, обогати, популяризира и съхрани българския фолклор и традиционните български ястия – непресъхващ извор на нашата култура. Вярваме, че ще се отзовете на любезната ни покана!”, пишат организаторите.

Българския фолклор отдалеч иде по древни и неравни пътища – от хайдушки сборища, от празнични мегдани, от момински седенки, от буйни трапези, от тъмни зандани, от пъстри сватби, от годежи и кръщавки. Той е въздухът, който диша българинът. Земята по която стъпва и небето, към което вдига взор. Той е вселена без начало и край и когото омайва, го омайва завинаги! Фестивалът има конкурсен характер и няма възрастови ограничения за участие. Могат да участват: певчески групи и индивидуални изпълнители (препоръчително е да има песен за трапеза), танцови групи и групи за изворен фолклор.

 

  Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
60% от германците смятат, че ислямът е чужд на страната,…