НАЙ-НОВИ:

Най-добрите фитнес храни за жени

Дамите обикновено посещават фитнес залите и тренират, за да намалят или поддържат теглото си. За тях е важно фигурата да е идеална. Ако мъжете не се смущават от малките си бирени шкембенца, то дамите са доста по-претенциозни. Ето защо освен тренировки, те подбират внимателно и своето меню. Фитнес за жени и разнообразно хранене.
В тази статия ще ви представим няколко фитнес храни, които са подходящи за всяка една активна фитнес жена.
Горски плодове
Горските плодове са изключително богати на антиоксиданти. Това дори е потвърдено от американски учени, които изследвали различни храни и стигнали до заключението, че 20 от тях са най-богати на антиоксиданти. Горските плодове са сред тях. Шепа вкусни боровинки, къпини или малини са отличен източник на мощните хранителни вещества, предпазващи мускулите от свободните радикали, които могат да бъдат причинени от физически упражнения.
Банани
В бананите се съдържа калий, който има поддържаща роля за организма. Той спомага за по-доброто усвояване на течностите. Също така в тях се съдържат тонизиращи въглехидрати. Счита се, че един банан съдържа 400 мгр. калий и въглехидрати, количеството, на което се равнява на две филии пълнозърнест хляб (тоест 29 грама). Бананите са едни от предпочитаните фитнес за жени.
Моркови
Всички знаем, че морковите са полезни. А знаете ли с какво?
В тях се съдържат въглехидрати, които осигуряват енергия за мускулите. В морковите се съдържа също калий, който спомага контролирането на кръвното налягане. И най-хубавата новина е, че тук не се съдържат кой знае колко калории. Например, половин чаша сок от моркови съдържа само 35 калории.
Пилешки бутчета
Не се чудете какво прави тази… мръвка в класацията!
Пилешките бутчета са полезни за вашия организъм. Те са най-добрият и вкусен начин да заредите организма си със желязо и цинк. Пилешките чоканчета също така са с по-ниско съдържание на мазнини, в сравнение с червеното месо, а освен желязо и цинк, тук се съдържат и доста витамини – все неща, от които жените се нуждаят, за да поддържат правилен начин на хранене, съчетан с фитнес тренировки. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Виж още:
Лекар в САЩ е обвинен за убийството на 25 тежко…