НАЙ-НОВИ:

Ежедневните решения, от които се нуждаем, за да бъдем здрави

Всеки ден е друг шанс да вземете важни решения за това какво ядете и кога – или ако – тренирате. Вашите ежедневни избори за здравето може да изглежда тривиални в момента, но всички тези малки решения се състоят или от промяна в позитивното поведение, или от низ от потенциално вредни за здравето навици. Ето как да се възползвате от ежедневните възможности да се храните добре и да останете във форма.

Спортът след края на работния ден

Изборът, който правите правилно, докато напускате работа, може да има голямо влияние върху цялостното ви здраве, мотивация и усилия за промяна на поведението. Например, дори ако е най-удобно да се приберете вкъщи преди фитнеса, помислете дали да направите вместо това фитнес. Спирането у дома може да отмени плановете за тренировки, когато се сблъскате с домакински дела, неочаквани искания от членове на семейството или просто възможността да седнете на удобния си диван с изправени крака!

За да избегнете липсата на мотивация, опаковайте чантата си за фитнес всяка сутрин или през нощта, преди да планирате да спортувате. Вкарайте чантата на работа, за да можете да се отправите направо към фитнеса от там. Тази малка стъпка прави по-малко съблазнителните да се откажете от упражненията, когато сте имали тежък ден или сте поканени на питие с колеги.

Здравна рутина: Закуската

Примамливо е да пропуснете закуската, ако закъснявате или не обичате да приготвяте хранене. Консумацията на питателна закуска обаче ще засили енергията и ще ви попречи да станете по-късно сутрин и евентуално да хапнете захарни или преработени храни. Това е задължителен съвет, при футболистите. Примерно Меси хапва обилна закуска преди да прави, каквото и да е било. Експертите по фуболни залагания са категорични, че здравословното му състояние влияе на добрата му игра и за това в мача Вилереал – Барселона, отборът му е с коефициент 1.61 срещу 5.00 за краен резултат.

Дори и да не прескочите закуската, може да имате навика да си наливате втора или трета чаша кафе, особено ако се чувствате мудни. Бъдете като футболист: пропуснете кафето и направете бърза разходка около блока. Дори малко количество активност ви събужда за предстоящия ден.

Ежедневен здравен момент: обедна почивка на работното място

Използвайте разумно времето си, за да можете да се се храните с балансирана храна и може би дори тренировка или поне бърза разходка. Избягвайте да хапвате навън, ако менюто на ресторант е с малко здравословни възможности. Опаковането на обяд от вкъщи гарантира, че ще получите хранителните вещества, от които тялото ви се нуждае, и ще ви отдели повече време за активност.

Ежедневен здравен момент: час преди лягане

Избягвайте да саботирате деня, в който сте се хранили здравословно. Дистанцирайте се от това късно вечер да хапвате бисквитки, зърнени храни, чипс или други трудносмилаеми храни. Настройте се за лягане и намалете вероятността от закуска през нощта, като миете зъбите след вечеря. Това е прост начин да сигнализирате на мозъка и тялото си, че яденето е приключило за деня.

И накрая настройте се за спокоен сън. Елиминирайте всичко, което може да ви разсее: изгасете светлините, изключете телефона, медитирайте и т.н. Колкото по-добре спите, толкова повече енергия и яснота ще имате всеки ден, за да правите интелигентен избор за дълготрайното си здраве. За укрепване на имунната система вижте ТУК

Виж още:
Всеки човек се стреми да увеличи приходите си. Някои търсят…