НАЙ-НОВИ:

Турският президент Ердоган отново се закани на Европейския съюз

“Европейският съюз трябва да преразгледа поведението си спрямо Турция, която държи много “бойци” от групировката „Ислямска държава“ в затворите си и в Северна Сирия”.

Това заяви турският президент Реджеп Ердоган пред журналисти в Анкара, съобщи БНР. Интересното е, че той нарича терористите от “Ислямска държава” – “бойци”.

Ердоган допълни, че връщането на “бойците” в страните им на произход от Европейския съюз ще продължи, независимо дали те искат да ги приемат или не. По думите му това не интересувало Анкара и “вратите ще се отворят”.

Причина за новите заплахи на Ердоган е решението, което външните министри на страните от Европейския съюз приеха вчера. Те се договориха за налагането на икономически санкции срещу Турция заради сондажите край бреговете на Кипър. Вече месеци наред турски кораби търсят газ и нефт в кипърски териториални войни, а Анкара не обръща внимание на призивите на Брюксел да спре проучванията.

По този повод Ердоган заяви, че някои от европейските лидери били “нови в политиката”:

“Eй, Европейски съюз, това да знаеш: Турция не е една от страните, които до момента познавате. В момента Турция преговаря с Европейския съюз. Тези преговори в един момент може да приключат. Хубаво да прецените отношението си към Турция, в която в момента има 4 милиона сирийски бежанци на плещите си”. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
Одобрено е проектното предложение за комплекса-портал към Долината на Тракийските…