НАЙ-НОВИ:

Елтън Джон с престижна награда за принос в борбата срещу ХИВ и СПИН

Елтън Джон стана лауреат на престижна Национална награда на Германия в областта на устойчивото развитие за многогодишния му принос в борбата срещу ХИВ/СПИН.

“В тази трудна година нашите почетни лауреати се застъпват за това, което наистина има значение – за здравеопазването и за бъдещите стратегии за устойчиво развитие, за борба с пластмасовите отпадъци и за достоен културен живот!”отбеляза един от инициаторите на приза Щефан Шулце-Хаусман, пише БТА.

Фондацията на Елтън Джон за борба със СПИН влиза в десятката на най-значимите благотворителни организации в света, която оказва разностранна помощ и поддръжка на хората, заразени с ХИВ/СПИН.

В списъка на лауреати бяха включени имената на американския философ Джеръми Рифкин, на немската певица Джой Деналейн и на американския музикант Джак Джонсън за привързаността им към принципите на устойчивото развитие и за защита на околната среда.

Церемонията по награждаването ще се състои на 3 и 4 декември в град Дюселдорф. Мероприятието ще бъде без присъствието на зрители заради ограничителните мерки, наложени с пандемията. За укрепване на имунната система вижте ТУК

Виж още:
Тв водещият и продуцент Андрей Арнаудов съобщи в своята фейсбук…