НАЙ-НОВИ:

Душата се чисти и чака момента, в който ще бъде пусната от клетката на свобода

Меркурий преминава в знак Лъв, където ще остане съвсем за кратко – до 20 август.

Луната е в знак Риби от 05:29ч до 16:06ч на 7 август – благоприятно време за романтика и любов.

Душата има нужда от емоционални и естетически преживявания. Засилва се емоционалността, чувството на състрадание, интуицията, но също така увеличава лековерието, доверчивостта. Повишава се и романтичната нагласа, мечтателността. По това време в хората отслабва чувството за реалност, затова е желателно да не вземате важни и отговорни решения. Лесно можете да повярвате на лъжливи обещания.

Краката са чувствителни, така че обърнете внимание на обувките, които носите. Те трябва да са максимално удобни. Не се препоръчва употреба на алкохол и кафе. Бъдете внимателни към лекарствата и упойващите вещества.

Доминиращ 16 лунен ден до 22:04ч на 5 август (от 21:36ч на 4 август)

Ден за стремеж и полет нагоре към висините, но може да стане причина и за душевни страдания, измъчване на съвестта и чувство за вътрешна пустота, ако човек позволи да властват страстите му и се спусне в бездната на нисшите влечения. Светъл и чист ден, ден на миротворство. Става  равновесие и хармония между физическото и астралното тяло. Добре е във всичко да се търси златната среда.

Нужно е човек да се освободи от всякакви излишни страсти. Душата се чисти и чака като бял гълъб, кога ще бъде пусната от клетката на свобода.  Ако той живее в съответствие с енергията на 16 лунен ден, то ще се радва на живота. При условие, че успее да отхвърли от себе си всички нисши инстинкти – злоба, завист, празното любопитство, отмъстителността, ако не е твърде припрян и активен (защото денят изисква пасивност) – той ще придобие мъдрост и спокойствие, ще започне дългия път на изкачване по духовната стълбица и ще има постоянна връзка със своите ангели-хранители. Твърде бързите движения и активност пораждат катастрофи в живота.

В този ден не трябва да се крещи, не трябва да се държите безцеремонно и предизвикателно. Необходимо е да се запази спокойствие. Постарайте се да сте кротки и мирни, не започвайте да изяснявате отношения с никого и се опитвайте да разберете другите хора. Не бива да се нарушава хармонията, каквото и да се случва. Дори да ви обиди някой, нужно е да се запази равновесието в отношенията.  Ако се съобразите с всички съвети, тогава денят ще бъде за вас много благоприятен. Време за контакти с природата, разходки, пътуване.

Ако се замърсят дрехите, даже едно петънце да се появи, това е признак за духовна нечистота. Болестите на този лунен ден имат психическа природа. Лечението се извършва само с психотерапия и самовнушение.

Да не се ядат гъби и храна от животински произход, както и продукти, които имат фалически вид, например краставици, моркови, банани и др.

Благоприятно е да се медитира върху символите на лунния ден, да почетете пеперудата, гълъба.

Следва 17 лунен ден от 22:04ч на 5 август до 22:30ч на 6 август

18 слънчев ден –Бъдете благодарни и милосърдни. Живейте с всички в съгласие и мир. Всичко трябва да правите с лекота и усмивка на лице.  Постарайте се да внесете в света повече хармония и радост. Доставяйте удоволствие както на себе си, така и на другите. Хубаво е да се смеете, да се радвате, да се веселите, да има игри и занимания с децата, раздаване на подаръци. Препоръчва се да бъдете в приятна компания, да общувате с приятели.

Автор: Ивелина Пенчева
Астролог Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
На снимката: Зелени Балкани на гости на децата в село…