НАЙ-НОВИ:

Вигенин: Цветанов призна, че ДПС удържа управлението

“Всички други възможности се изчерпаха. Последният удар бяха промените в Изборния кодекс. Демокрацията е застрашена.” Това каза в ефира на бТВ депутатът от БСП Кристиан Вигенин, който обясни решението на левицата да напусне парламента.

“Ясно заявихме нашите условия, за да се върнем – избор на нова ЦИК, въвеждане на машинното гласуване и връщане на преференциите. Тези промени в ИК бяха направени, за да може служебно да спечелят изборите. Това е удар по демокрацията и правата на избирателите”, заяви Вигенин.

“Въпреки всичко ние ще спечелим изборите. Не ние сме казали, че ГЕРБ и ДПС направиха коалиция и задкулисни договорки. От ГЕРБ сами потвърдиха това, Цветанов го каза. ДПС спасяват ГЕРБ за всички важни решения, Обединени патриоти са пред разпад и на всички е ясно, че в момента управлява коалиция ГЕРБ-ДПС”, категоричен беше той.

“Има закон за ЦИК и той трябва да се спазва. Не разбирам логиката на управляващите и защо постъпват така. Не е вярно, че в ЦИК повечето членове са от квотата на БСП. Промените в ИК не могат да стават на принципа аз на теб, ти на мен. Управляващите ще преценят дали да се съобразят с нашите искания. Те направиха огромна грешка, но имат все още шанс да я поправят. Предсрочните избори идват. Не искам да коментирам изказванията на ГЕРБ и ДПС за нашето решение. Ние защитаваме демокрацията”, обяви Вигенин. За укрепване на имунната система вижте ТУК

Виж още:
Все още е тежко състоянието на пострадалия при масовия побой в…