НАЙ-НОВИ:

Домашна дезинфекция на зеленчуците с разтвор от оцет

Зеленчуците и плодовете са покрити с бактерии и микроорганизми, които предизвикват различни заболявания. За да избегнете неприятни последствия, може да ги дезинфекцирате, като използвате оцет.

Пригответе разтвор от три части вода и една част оцет. Налейте го в пулверизатор. След като сте измили зеленчуци с течаща вода, напръскайте ги с оцетния разтвор. След това отново ги изплакнете под течаща вода, за да премахнете миризмата на оцет.

Оцетът освен дезинфекциращи качества притежава избелващи качества и е отличен разтворител на мазнини. Мазни съдове се мият с вода с оцет, за да се разтворят мазнините по-добре. Загорели съдове ще измиете много лесно и бързо, ако покриете загорялото дъно с обикновен оцет и оставите да се накисне за една нощ.

С оцет можете да върнете и външния блясък на тенджерите си. Сипете сол върху гъбата за миене на чинии и я полейте с оцет. Просто натърквате повърхността и тя отново заблестява.

Оцетът има свойството да премахва лошите миризми. Едновременно с премахването на миризмата можете да убиете бактериите, които се размножават в хладилник или печката. Използвайте разтвор от равни части вода и оцет за да ги почистите.

Със оцетен разтвор можете да дезинфекцирате и почиствате всички кухненски повърхности, включително и микровълнова печка. Почистете и кутията за хляб, за да я предпазите от поява на мухъл.

Задължително използвайте оцет за дезинфекция на дървената дъска за рязане, тъй като в нея се задържат огромно количество бактерии. Ако не се премахнат, те се прехвърлят върху продуктите, които режете и консумирате. Оцетът премахва миризмите. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
Свързваме април с хубави празници и хубаво време, а именно…