НАЙ-НОВИ:

Добрата новина – създадена чиста, здравословна и естетически красива околна среда за жителите на с. Лясково

Проектът е финансиран от ПУДООС в рамките на Национална кампания „ ЧИСТА ОКОЛНА СРЕДА – 2019 г.“ на тема “ Заедно да създадем зелен кът за отдих“ в село Лясково.

Той се създава и управлява от инициативен комитет и стартира на 16.06. 2019 г. Включва облагородяване на пространство с площ 2 дка в самия център на селото. Този терен беше парк, обрасъл с треви и храсти , и въпреки доброволната подкрепа от страна на жителите при почистването му, той си оставаше неприятно място за отдих.

Проект „ Заедно да създадем зелен кът за отдих“, е добър пример за това как доброволческата работа функционира в рамките на проекта. За да постигне целите си, проекта получава финансова, частна и обществена подкрепа.

Хората, които работят като доброволци са предприемачи и мениджъри, пенсионери (предимно) или хора в активна възраст, които имат воля, способност и налично време за безкористно подобряване на облика и облагородяване на място, където жители и гости на селото могат да прекарат свободното си време сред естествена прохлада и зеленина.
Основните стратегии, използвани за разработване на този проект са комуникация, разпространение и също ангажираност и участие на доброволци.

Резултатите, постигнати от мобилизационните действия са разбиране, повишаване на осведомеността и обучение на доброволци, участващи заедно в реализацията на проекта. Всички действия, по реализацията на проекта са от съществено значение за постигане на основната цел на проекта, възпитаване на любов и грижа към природата е търсена и участието на обществото също е необходимо. Ето защо събитията, социална комуникация, разбиране, повишаване на осведомеността и информиране на гражданите са необходими.

Освен това проектът, създава косвени предимства, като подобрени умения, възможност за създаване на нови отношения и емоционално благополучие.

 

  Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Виж още:
Гeрмaнcкaтa пoлиция oбяви, чe e уcпялa дa укрoти "cилнo aгрecивнa…