НАЙ-НОВИ:

Детската оперна студия при V ОУ “Митьо Станев” играе своя последен спектакъл и дарява средствата за онкоболни деца

Eдинствената Детска оперна студия в България е създадена в Стара Загора в далечната 1999 година в Пето ОУ “Митьо Станев”. Вече 17 години спектаклите на малките ученици се очакват с огромен интерес в града под липите. За съжаление тази пролет младите таланти ще покажат своя последен спектакъл пред старозагорската общественост.

Идеята на ръководството и децата е той да се организира като благотворителен концерт, а средствата, събрани от него, да се дарят на детското Онкоотделение в пловдивска клиника, където се лекуват и деца от Стара Загора. Това съобщи за ЗАРАТА помощник директорът на училището Златолена Андреева.
Тази година оперетният спектакъл е със заглавие “Цвете за Ханс” и ще бъде представен в училището в дните: 25 и 27 април от 12.30 часа и на 4 и 5 май от 11.30 часа. Поканите ще струват 3 лева.

А на сцената на ДТ “Гео Милев” малките изпълнители ще пеят за публиката на 20 май(19 ч.), 30 май(13.30ч.)и 31 май (11ч.)

Играни спектакли през годините: “Палечка”, “Храбрият оловен войник”, “Златна българска приказка”, “Говедарската дъщеря”, “Който не работи, не трябва да яде”, “Василиса Прекрасна” и др. Някои от заглавията са създадени специално за децата, участници в оперната студия. Над 400 ученици на възраст от 7 до 13 години са преминали през артистичната школа.

ИСТОРИЯ НА ФОРМАЦИЯТА
Детска оперна студия при Пето основно училище е създадена по идея на г-жа Лиляна Александрова, вокален педагог и преподавател в училището. Начинанието е подкрепено от композитора Жул Леви, предоставил безвъзмездно свои произведения, композитора Петър Петров, либретиста Мая Дългъчева, преподаватели по музика, изобразително изкуство, труд и техника, които помагат при изработването на костюми и декори. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
Студент в щата Калифорния в САЩ е бил принудително свален…