НАЙ-НОВИ:

Ден за възстановяване на справедливостта

Луната влиза в знак Овен от 06:02ч днес до 18:16ч на 4 януари – човек става нетърпелив и нетърпящ наличието на невидими окови.

В общ план ставаме уверени в своите способности с желание да постигнем целта си веднага. Някои са склонни да действат импулсивно и безразсъдно. Не е добър периода за изясняване на отношения, всеки ще дърпа чергата към себе си и ще смята, че е прав, лесно може да се стигне до спорове вместо до помирение.

Появяват се главоболия и се активират мигрените, тъй като са свързани с импулсивната енергия на Овена. Да не се вадят зъби, да не се правят манипулации по лицето. Да не се претоварва зрението и очите. Особено слаби са очните дъна. Да се избягва носенето на контактни лещи, а ако се носят, да не се оставят твърде дълго в очите.

Продължава 8 лунен ден до 12:14ч на 2 януари (от 11:50ч на 1 януари)

Не се претоварвайте физически, психически, емоционално. Не изразходвайте енергията си напразно. Енергийна нестабилност. Запазете оптимизма и чувството за хумор. Благоприятно е за благотворителна дейност.

Доминиращ 9 лунен ден от 12:14ч на 2 януари до 12:36ч на 3 януари

Символично е свързан със знак Рак – счита се за първия критичен ден от лунния цикъл. Често съвпада с първата квадратура на Слънцето и Луната (енергиен аспект на една четвърт от кръга). Това е напрегната взаимовръзка, характеризира се с рязка и активна енергия, която търси изход да излезе и в дадения случай се възприема негативно. Съществува необходимост от енергийно разрешение между съзнателното и несъзнателното у нас, а нашата реакция на енергията на деня определя нивота на нашата осъзнатост.

В емоционален аспект се наблюдава сдържаност, безразличие, нетърпимост към чуждите недостатъци, мнителност и потребност от ред. Да се ограничат контактите с други хора и да не се влиза в спорове. Не се концентрирайте върху мрачни мисли, побеждавайте ги с енергията на любовта и всеопрощението.

Проява на вашите слабости,  проблеми със здравето или спад на жизнената енергия. Сега вашият организъм е абсолютно незащитен, тъй като се настройва към новите ритми на втората лунна фаза и не е готов за сериозно натоварване. Време на енергиен обрат. Всякакви очистителни процедури в този период са стъпка към подобрение на взаимоотношенията ви с околния свят и укрепване на собствената значимост. Най-уязвими днес са гърдите, коремната област и органите на кръвообращението. Добре е да се въздържате от енергични физически упражнения, масаж, посещение на сауна. Разтоварващ ден. Да се избягва преяждането. Очистване на помещенията физически и енергийно.

По добре се въздържайте от сексуални отношения. Жените трябва да бъдат много внимателни, тъй като мъжете в този ден са много податливи на агресия и необуздани сексуални желания.

18 слънчев ден – Постарайте се да внесете в света повече хармония и радост. Доставяйте удоволствие както на себе си, така и на другите. Ден за възстановяване на справедливостта. Хубаво е да се дава прошка. Бъдете благодарни и милосърдни. Живейте с всички в съгласие и мир. За укрепване на имунната система вижте ТУК

Виж още:
По-топлото и сухо време в първите дни на януари със…