НАЙ-НОВИ:

Ден на отворени врати във военните формирования по случай 1 юни

По традиция по повод 1 юни – Международния ден на детето, военните формирования на Българската армия ще „отворят врати“. Военнослужещите ще запознаят децата и младежите с историята на военните формирования, ще им покажат различни образци на въоръжение, бойна техника и снаряжение, ще им демонстрират своите умения. Младите приятели на Българската армия ще могат да разгледат и войсковите музеи.

Военните формирования от състава на 61-ва Стрямска механизирана бригада, дислоцирани в градовете Карлово, Казанлък и Плевен, ще посрещнат гостите си в 10.00 ч. От 11.00 ч. в гарнизонния учебен център „Анево” гостите ще могат да разгледат различни видове въоръжение, техника и оборудване и да се запознаят с възможностите на автомат „Калашников“ и пистолет „Макаров”. Всички посетители ще могат да опитат вкусно приготвена в полеви условия боб-чорба.

Военнослужещите от 68-ма бригада „Специални сили“ в Пловдив ще посрещнат своите млади приятели в 10.00 ч. Те ще покажат изпълнението на упражнение „завъртане на 360” на гимнастическа люлка и скокове от парашутна кула и ще представят стрелково оръжие и лична екипировка.

В 10.00 ч. и военнослужещите от Алпийския батальон в Смолян ще „отворят врати“, за да покажат на своите гости образци на въоръжение и техника. Специално по повод 1 юни ще бъде устроен „алпийски тролей“ за по-смелите.

На 1 юни – Международния ден на детето, своите млади приятели ще очакват и военнослужещите от военните формирования в градовете Сливен, Белене, Стара Загора, Ямбол, Хасково, Плевен, Шумен, Асеновград, в Пункта за базиране – Варна, в Пункта за базиране Бургас, в авиобазите в Граф Игнатиево, Крумово, Враждебна, Безмер и в Долна Митрополия.

Днес военно формирование 26 400 – Благоевград се радва на своите гости. Строевият плац беше огрян от слънчевите усмивки на над 200 деца от град Благоевград. Малките приятели на армията маршируваха под звуците на военни маршове като войници и рецитираха стихотворения, посветени на празничния ден. Гости на военното формирование бяха и възрастни хора от Социален патронаж и Дом за стари хора „Свети Димитър”- Благоевград. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута.

loading...

Вашият коментар

Виж още:
Първа копка на храм, носещ името на Св. Мъченик Трифон,…