НАЙ-НОВИ:

Ден на благотворителността в Чирпан

БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТТА ЗАПОЧВА ОТ СЪРЦЕТО

„Ако си дал на гладния дори трошица хляб от своя хляб, ако си дал на скитника дори искрица огън от своя огън, ако си дал на милата от своето сърце, ако си дал на чуждите живот от себе си, не си живял, не си живял напразно.“ (Иля Велчев)

Уважаеми читатели, тази година Денят на благотворителността на Чирпан ще бъде на 19-ви март. Дълбоко вярвам, че благотворителността е част от естествения човешки порив да помагаш на другите и колкото повече тя е видима, толкова повече увлича след себе си и „заразява” хората наоколо.

За какво се сещаме при споменаването на думата „благотворителност”? Да помогнем на болно дете, да засадим дръвче, да прочетем книга на възрастен човек, да дарим за кауза, която ни е близка. Благотворителността е по-малко въпрос на пари. Тя е споделяне на общи ценности и съпричастност към различни проблеми в ежедневието ни, които могат да бъдат подкрепени чрез нашите жестове. Все повече хора, организации и фирми в Чирпан виждат смисъл в това да даряват и да помагат под различна форма.

Една протегната ръка, едно рамо, на което да се опреш в трудния момент, една усмивка и една вяра, които да те подкрепят и да ти дадат сили, да ти вдъхнат надежда. Нужно е приятелство, доброта и милосърдие. Нужно е добро сърце, което да се трогне и да те накара да почувстваш, че си нужен на другите и можеш да облекчиш живота им, да намалиш или да отстраниш болката и нещастието им.

Какво предстои през тази година?

Вярвам, че ще се включат повече хора, които дарявайки, ще направят деня по-добър за мнозина!

Да дарим чисти дрехи, обувки, детски играчки, одеяла и завивки, домакински прибори, електрически уреди и всичко друго, което считаме, че може да помогне на човек в нужда! Ако искаме да дарим средства, да го направим в кутиите за дарения в църквите!
Нека изнесем вещите за благотворителност добре опаковани на оградите пред домовете си, в обществените градинки и междублоковите пространства за времето от 8:00 до 17:00 часа на 19-ти март 2016 година!”

Автор: Георги Миланов

За контакти:
e-mail: zdravej_chirpan@abv.bg;
телефон: 0876 37 05 16

Chirpan_resized Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута.

loading...

Вашият коментар

Виж още:
От няколко дни Спасителният център на Зелени Балкани разполага със…