НАЙ-НОВИ:

Борисов: Давайте по-високи заплати на служителите, за да върнем младите българи от чужбина

Това каза премиерът Бойко Борисов при откриването на нов завод за преработка на слънчоглед в Добрич, пише Economic.

„Все повече трябва да се вдигат заплатите, за да може да се връщат специалистите. Дуалното обучение се оказа изключително сполучливо“, каза премиерът.

Той отбеляза какво предизвикателство е да убедиш даден инвеститор да построи завод в България, да обучи служителите и впоследствие да плаща високи и редовни заплати.

Премиерът подчерта, че всеки ден открива по един изцяло нов или разширен завод, което е доказателство, че в страната протича реиндустриализация. „Преди на картата да се появи за заводи не можеше и да се говори, за каква реиндустриализация в миналото говорим. Сега виждате – завод след завод. Всеки ден си пътувам, откривам заводи, газопроводи, не ме интересуват думите на Корнелия Нинова“, заяви Борисов.

Думите на премиера идват на фона на предварителните данни на БНБ от вчера, че чуждите инвестиции в България за първото тримесечие на 2019 г. са отрицателни в размер на 254.4 млн. евро. Отрицателното число означава, че потокът на външните вложения е по-малък, отколкото изтеглените от страната чуждестранни средства.

dunavmost.com Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
Балканите през летния сезон - проливни дъждове и градушки, прогнозират…