НАЙ-НОВИ:

Има дарител за закупуването на камбана за Потопената църква!

От ЗАРАТА ви разказахме за инициативата на Пламен Курумилев от Твърдица, който от години се опитва да намери съмишленици, за да направят нещо добро за рушащата се сграда на емблематичната Потопена църква в язовир “Жребчево”.

Последната идея на Пламен е да възвърне “гласа” на храм “Св. Иван Рилски”, като с дарения се поръча нова камбана, чийто звън да оглася по църковни празници или по други поводи водната шир на язовира.

Днес Пламен Курумилев съобщи за медията ни, че вече ИМА ДАРИТЕЛ!

Ето какво каза твърдичанинът:

“От вчера вече имаме дарител за камбана. Сега разговарям със съмишленици да помогнем и с труд за поставянето ѝ. Научих, че от Старозагорска митрополия вече имат претенции, че не може да се купува и монтира камбана без тяхно съгласие. И кой щял да я бие…
Ще им напиша писмо, за да е законно всичко. През май 2016 изпратихме подобно писмо, но отговор не получихме. Сега пак ще го направя, отново.

А дарителите са семейство на адвокатка и консултант. Имат далечни връзки с района и напоследък се връщат насам за релакс. Мъжът се казва Андрей Горанов, с радост Курумилев оповести името добротвореца.

От Старозагорска митрополия няма официална позиция по инициативата за слагането на камбана в потопения в язовира храм.

Емоционално за Потопената църква в язовир “Жребчево”

Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
Огън и дим застрашават безопасното движение на магистрала "Тракия" след разклона…