НАЙ-НОВИ:

Как да запазим бъбреците си здрави

Бъбреците са едни от най-важните органи в човешкото тяло. Ако не се грижим правилно за тях, сърдечносъдовата ни система е поставена в риск, тялото няма как да се освобождава от токсините, електролитите  ще претърпят сериозен дисбаланс.

В ежедневието си много от нас допускат на пръв поглед  безобидни грешки в начина си на живот,  които могат да поставят бъбреците ни пред истинско предизвикателство.

Консумация на преработени и пакетирани храни

Почти всички преработени и предварително обработени храни за директна консумация съдържат по-големи количества натрий от необходимото. Твърде много сол в храната означава затруднена функция на бъбреците. Натрият задръжа  течности в тялото, повишава кръвното налягане,  влошава бъбречна функция, получава се електролитен дисбаланс.

Контролирайте кръвното си налягане

Високото кръвно налягане е опасно за абсолютно цялото тяло. В бъбреците има богата мрежа от кръвоносни съдове, някои от които централни. Ако не контролирате кръвното налягане може да предизвика сериозна дисфункция на бъбреците, бъбречна недостатъчност, дори инфаркт на бъбреците. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута.

loading...

Вашият коментар

Виж още:
„За някои кандидати това не е състезание, а битка за…