НАЙ-НОВИ:

Как да предпазим колата си от коронавируса

Ако карате кола, в която е бил някой друг, и се е изкашлял в нея, трябва да я хигиенизирате, предава Нова.

Ето и някои  съвети:

Най-напред избършете с кърпа и малко сапун или подходяща за почистване течност. Избягвайте агресивни съставки като алкохол или белина, защото съществува риск да повредите материалите. Ако се притеснявате да не съсипете материите, първо я тествайте на място в малък ъгъл, който не се вижда, и вижте дали тя оставя отпечатък.

Внимателно забърсвайте всички повърхности, които може да бъдат  докосвани (или са били подложени на кихане или кашляне) с чиста кърпа, навлажнена с малко сапунена вода или пяна. Оставете за момент да престои, след което избършете отново.

Уверете се, че добре сте почистили волана на колата, лоста за предавките, сенника, таблото, дисплея на дигиталния екран и всякакви други бутони, превключватели или копчета за неща като радио, климатик или чистачки. Платът трябва да е влажен, а не мокър.

Ето кои са важните части за почистване на скутера и велосипеда:

Може би смятате, че бързо полиране на кормилото на вашия велосипед е достатъчно, но добре е също така да почистите лостовете за превключване на спирачките и предавките, както и катинара за заключване и даже звънеца.

Ако карате електрически скутер, трябва също да почистите бордовия компютър и контролния панел, но отново внимавайте да не допуснете в него да проникне влага.

Въпреки че досега няма категорично потвърдени случаи на човек, заразил се с коронавирус при докосване на повърхност, Световната здравна организация (СЗО) посочва предварителни проучвания, които предполагат, че  коронавируса може да се запази на повърхностите в продължение на няколко часа или дори дни. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Виж още:
На извънреден брифинг преди минути вицепремиерът Томислав Дончев отговори мълниеносно…