НАЙ-НОВИ:

62 случая на COVID-19 у нас. Отрицателни са тестовете на Борисов и членовете на щаба

От 8 март досега вече има 62-ма заразени с коронавирус у нас. Нещата бавно и сигурно напредват, целта е да отложим резкия скок на заразените, заяви на брифинг началникът на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски. През последните четири дни са изследвани премиерът Бойко Борисов и всички членове на Оперативния щаб. Пробите им са отрицателни.

Във ВМА има десет души с коронавирус, в „Пирогов” – двама, в Александровска – двама, в Габрово – двама, в Плевен – четирима. От Белодробната болница пациентите са оставени под домашна карантина, защото не са имали никакви оплаквания, включително и децата. „Разписали са декларации. Носят съдебна отговорност, ако нарушат престоя си вкъщи”, заяви ген. Мутафчийски.

Болен с положителен тест за коронавирус е бил изпратен от Лом в Александровска болница, което е грубо нарушение на правилата за лечение и прокуратурата трябва да се самосезира.

Пристигащите от пет европейски страни у нас ще бъдат поставяни под задължителна карантина, чието неспазване подлежи на наказателна отговорност. Това са Франция, Германия, Швейцария, Великобритания и Нидерландия.

Всички аптеки ще бъдат проверявани дали продават лекарства без рецепта, стана ясно на брифинга на оперативния щаб. Това е пълно безумие и не бива да продължава така, коментира Мутафчийски. За укрепване на имунната система вижте ТУК

Виж още:
Заради извънредното положение срокът за плащане на сметките за ток…