НАЙ-НОВИ:

От COVID-19 почина бившия военен министър Георги Ананиев

Бившият военен министър в кабинета на СДС Георги Ананиев е починал след усложнения от COVID-19. Тъжната вест съобщи бивш зам.-министър на МВР и знакова фигура в СДС Здравко Зафиров в профила си в социалната мрежа.

„С искрена болка, Ви съобщавам, че почина бившият министър на отбраната Георги Ананиев. Прекрасен, скромен, работлив човек и приятел. Почивай в мир, приятелю. Пазете се хора! Ковид не прощава!”, написа Зафиров.

“Светъл път на душата ти! Сбогом… Ковид те отне от нас, но няма да ни вземе спомените с теб”, прости се с него в социалната мрежа и Кремена Ананиева.

Георги Ананиев е роден е на 12 април 1950 г. в с. Косача, Софийско. Завършва техникум по металургия и механотехника в Перник. През 1974 г. завършва Висшия минно-геоложки институт в София. След обучение в Школата за запасни офицери “Христо Ботев” в Плевен е назначен за командир на взвод в мотострелковия полк в Момчилград. През 1996 г. е повишен в звание майор от запаса.

От началото на 1992 г. при първото правителство на СДС начело с Филип Димитров е заместник областен управител на Софийска област. През същата година е назначен за заместник-министър на отбраната по военно-икономическите въпроси.

През 1993 и 1994 г. е началник на управление в администрацията на Софийска област. 1995 – 1997 г. Ананиев е депутат в 37-то народно събрание с листата на СДС. Член на Комисията по национална сигурност. Активно участва в разработването на Закона за отбраната и въоръжените сили.

Министър на отбраната от 12 февруари 1997 г., когато е назначен в служебния кабинет на Стефан Софиянски. От май 1997 г. е министър на отбраната в правителството на Иван Костов.

При ремонт на кабинета през декември 1999 г. е освободен от поста, на негово място за министър на отбраната е назначен Бойко Ноев. Ананиев става секретар по отбраната на президента Петър Стоянов. Предложението за назначаване идва лично от върховния главнокомандващ. За укрепване на имунната система вижте ТУК

Виж още:
180 спортисти са блокирани в националната спортна база в Белмекен.…