НАЙ-НОВИ:

10 познати части от облеклото, които правят образа безвкусен

В съвременния свят броят на дрехите, които дизайнерите и стилистите измислят и след това препоръчват за употреба, нараства в геометрична прогресия с всеки сезон. Комбинацията от несъвместими и смесени стилове трудно може да изненада някого, но правилата на модната „безопасност“ не бива да се пренебрегват дори във връзка с основния гардероб. Подготвихме списък с познати вещи, които понякога могат да бъдат истински коварни.

1. Балеринки с делови костюм

Визуално балеринките увеличават пълнотата на глезените – така в повечето случаи краката приличат на чифт хлябове или широки стълбове. Това е особено неподходящо в бизнес стил, предполагащ елегантност. Тук е по-добре да се даде предпочитание на прическа и на високите токове.

2. Дълга тениска над дънки

Дълга тясна тениска, риза или потник над дънки прави силуета твърде удължен, а в комбинация с къси панталони образът изглежда двойно несъразмерно. Ето защо е по-добре да пъхнете такава риза в дънките. Ако това не е вашата опция, струва си да отдадете предпочитание на модели със свободна кройка.

3. Обемна торба на официално събитие

Обемната чанта спечели слава на универсална вещ: тя може да се комбинира не само с образ в непринуден стил, но и с бизнес. Въпреки това, отивайки в клуб или ресторант, е по-добре да се даде предпочитание на по-компактните модели. В тези случаи наличието на обемна чанта е неподходящо.

4. Боти с къса пола

Ботушите до глезена рядко вървят добре с поли. Визуално този тип обувки скъсяват краката. Мини полата само засилва този нежелан ефект. Класическите лодки са най-добре комбинирани с нея, а в студения сезон – ботушите над коляното.

5. Широки дрехи – няколко и наведнъж

Няколко широки дрехи напълно скриват онези форми, които трябва да бъдат подчертани (талия, ханш, гърди). Ето защо, ако наистина искате да носите нещо широко, по-добре е да балансирате другата част от силуета с дрехи по фигурата.

6. Чорапогащи в комбинация с шорти

В традиционния смисъл шортите са летен тип дрехи, които не предполагат никакво допълнение. По-добре е да ги отложите до подходящия сезон и да не създавате нелепи образи с плътни, лъскави и каквито и да било други чорапогащи.

7. Пола “лале”

Този вид е “безопасен” за фигурата, ако полата е прилепнала за бедрата. “Лале” с висок колан изглежда добре само ако сте на равни подметки. По време на движение се създава илюзия за изпъкнал корем, дори при стройни момичета. Ако се съмнявате в избора на стил, по-добре е да дадете предпочитание на класиката, отново, като не забравяте за вида на фигурата си.

8. По-големи обувки

Обувките, които не са по размер, изглеждат безвкусно. По-добре е да отидете сутринта в магазина за обувки, защото в края на деня краката често се уморяват и се подуват. Следователно размерът на обувките “се отдалечава” от желаното. Резултатът е грозна разранена пета.

9. Дрехи с изрязано деколте

Такива дрехи трябва да се третират с повишено внимание: шията в него може визуално да стане по-къса, а фигурата може да се доближи до формата на квадрат. По-добре е да не пренебрегвате дрехите с деколте, ако е необходимо, разумно да ги допълвате с шалове.

10. Дънки не по фигурата

Денимът има склонност към разтягане. Ето защо, ако по време на първото обличане дънките „стоят“ свободно, тогава съществува риск да получите нещо, което с течение на времето не само ще престане да подчертава достойнствата ви, но и ще добави безформеност на фигурата. Купувайки дънки, които са малко тесни (само малко и не по-малки по размер), вие давате на тях и на себе си шанс да поддържат добър външен вид по-дълго.

Превод от руски: Зарата Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
В 00,09 тази сутрин чирпанлия с 2,77 промила джъткал по…