НАЙ-НОВИ:

Шокираща мълва в Костенец! Чане убит заедно с Милена от конкурент в погребалния бизнес?

Проточилото се издирване на заподозрения за две убийства Стоян Зайков-Чане роди нова мълва в Костенец. Тя гласи, че бившият затворник е убит заедно с нарочената за негова жертва майка на сина му Милена Шишкова от техен конкурент в погребалния бизнес, а същият килър е ликвидирал по-късно и Валентин Петров, който е надушил какво се е случило.

“Стоян е закопан някъде, затова и не го намират, а истинският убиец се разхожда около нас необезпокояван”, разказват повярвали в необичайния слух. В подкрепа на него се изтъква и изтеклата информация, че на 20 метра от трупа на Милена следите на Чане се губят. Повечето хора в Костенец обаче гледат скептично на тази хипотеза и се опасяват, че Зайков може да извърши ново покушение.

Издирваният вече 12 дни без никакъв успех Стоян Зайков-Чане, прочулсе като “неуловимия”, вероятно получава редовна информация как върви разследването срещу него, подозират в сформирания полицейски щаб в Костенец.

Знае се, че 43-годишният бивш затворник не ползва мобилен телефон и не обича модерните комуникации. Едната възможност е той да е намерил начин да следи как медиите отразят разследването срещу него. Другият вариант е да има помагачи, които му разказват какво знаят за полицейските акции, пише trafficnews.bg.

Eвентуалният ятак на Стоян обаче едва ли е сред роднините му, защото почти всички са скарани с него. 43-годишният мъж бил близък само със сина си Стивън. 14-годишният ученик всеки ден ходи до къщата, където е живеел с баща си, придружаван от полицаи и психолози, за да храни домашните зайци и кокошки.

Чане има славата на единак, който не е разчитал на други хора в предишните случаи, когато се е укривал дълго. Сега обаче от него няма никакви следи, което засилва подозренията, че има помощници. Това обяснява и защо успява да се изплъзва толкова дълго време на полицейските потери. “Вече забравихме какво е да идеш на лов или за риба. Всеки си мисли как Чане може да изскочи отнякъде и да пречука още някого”, обясняват съседи на Стоян. Продавачите на пазара пък се оплакват, че оборотът им рязко паднал, защото хората предпочитали да си стоят по къщите.

  Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
Продължава разпитът на свидетели по делото срещу бившите министри Симеон…