НАЙ-НОВИ:

Прибавяйте бял винен оцет към прането в пералнята. Вижте защо

Ако добавите в пералнята 1/2 ч.ч. оцет, перилният препарат ще стане много по-ефективен, тъканите ще съхранят цвета си и ще се разтвори слоят, който се появява върху дрехите заради неправилна дозировка на праха за пране.

Използва се вместо омекотител

Той ще действа не по-лошо от омекотител, но без вредното въздействие на химичните елементи. Особено подходящ е за хавлиени кърпи.

Премахва наелектризирането

1/2 ч.ч. оцет, добавен при изплакването на дрехите ще премахне статичното електричество.

Срещу алергии

Киселинността разрушава слоя от перилни препарати, който с течение на времето се натрупва върху тъканите. Тези натрупвания може да предизвикат кожни раздразнения  и да станат причина за алергични реакции. За да ги избегнете, сипете в пералнята 1 ч.ч. оцет.

Премахва космите от домашни любимци

Оцетът премахва от тъканите не само наелектризирането, но и изчиства от полепналите косми. За целта сипете 1/2 ч.ч. оцет в пералнята при изплакването на дрехите.

Избелващо действие

За да запазите белия цвят на тъканите и да се премахнат жълтите петна, прибавете 1 ч.ч. оцет при изплакване на прането.

Премахва петна

Оцетът премахва петна от кафе, вино, шоколад, конфитюр. Нанесете върху петното и оставете за 10 мин. След това изперете дрехата по обичайния начин – оцетът е безопасен за тъкани от памук и полиестер. Ако е образувано петно от дезодорант, сипете оцет върху кърпа и натъркайте петното.

Неутрализира неприятните миризми

Оцетът се справя ефикасно с миризма от цигари и мухъл.  Сложете 1 ч.ч. оцет при изплакване на прането и от неприятните миризми няма да остане и следа.

Запазва дрехите от оцветяване

Известно е, че понякога се случва дреха в ярък нюанс да „пусне” и да оцвети цялото съдържание на пералнята. За да го избегнете, накиснете цветната тъкан във вода с оцет 15 – 20 мин, преди да я пуснете в пералнята.

Предпазва пералнята от натрупване на камък

За да избегнете натрупването на котлен камък по стените на пералнята, слагайте веднъж месечно 1 ч.ч. оцет в отделението за прах за пране и пускайте на стандартна програма за пране. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

loading...

Вашият коментар

Виж още:
Българската тенис звезда Григор Димитров осигури втора победа за България…