НАЙ-НОВИ:

Ще стане ли Стара Загора първата община без бурки?

Да се забрани носенето на обществени места на аксесоари, покриващи лицето така, че те да пречат на разпознаването – такова допълнение към текста на Наредбата за обществения ред, приет на заседанието от 31 март т.г. от Общинския съвет на Стара Загора, внесоха Гергана Микова и Николай Диков – общински съветници.
Текстът от предишното заседание „Забранява се извършването на религиозна пропаганда по домовете на гражданите, без изразено от страна на последните изрично предварително съгласие за това“ се променя и разпоредбата добива следната редакция:
„Забранява се извършването на религиозна пропаганда по домовете на гражданите, без предварително изразено писмено съгласие от страна на последните“. Както и новото допълнение, което касае покриването на главата:
“Забранява се на обществени места, носенето на аксесоари, прикриващи лицето по начин пречещ за разпознаването”.

Санкциите за нарушаване на забраната ще бъдат между 500 и 2 000 лева в зависимост от естеството на нарушението. Според Гергана Микова Стара Загора ще е първата община, която ще въведе подобна забрана. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

loading...

Вашият коментар

Виж още:
Нова промяна увеличава часовете за обучение по специалността. Втората матура, която…