НАЙ-НОВИ:

Какво следва след решението на британските депутати да поискат отлагане на напускането на Европейския съюз

Лондон се събуди с облекчение след политическата драма, която се разигра в британския парламент през последните три дни. Засега Брекзит се отлага и Великобритания няма да напусне Европейския съюз на 29 март.

Тази седмица депутатите отхвърлиха сделката на премиера Тереза Мей с Евросъюза, както и излизане на страната от него без споразумение. Те обаче приеха да отложат датата на напускането.

За колко време се отлага излизането на Острова от Европейския съюз, все още не е ясно. Самата Тереза Мей, която дълго настояваше, че Брекзит трябва да се случи – с или без сделка, подкрепя отлагането на раздялата.

Въпреки резултатите от гласуването, то няма да сложи край на сагата Брекзит. Следващата седмица се очаква сделката на британския министър-председател да бъде гласувана за трети път. След което Мей ще пътува до Брюксел, за да съобщи на евролидерите какво отлагане искат депутатите в Кралството. Очаква се това да стане на срещата на ръководителите на страните от Европейския съюз (Европейски съвет), която ще се проведе на 20 март.

Големият въпрос е – отлагане на Брекзит, но с каква цел? Страната трябва да избере – как ще излезе от Европейския съюз, дори и със забавяне, а пред нея отново стоят няколко сценария. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута.

image1 (9K)
loading...

Вашият коментар

Виж още:
Луната е в знак Рак до 02:58 часа на 17…