НАЙ-НОВИ:

Защо британският премиер Тереза ​​Мей се разплака публично?

Министър-председателят Тереза ​​Мей обяви днес, че на 7 юни ще подаде оставка като премиер на Великобритания и като лидер на управляващата Консервативна партия.

Ще се оттегля като лидер на Консервативната партия в петък, 7-и юни, за да може да бъде избран мой наследник“. Това заяви Мей в прочувствена реч в Лондон.

В един момент британският премиер избухна в сълзи: “Направих всичко по силите си, за да изпълня британския вот в подкрепа на Брекзит. Направих всичко, което можах, за да убедя депутатите да подкрепят договорената от мен сделка с Европейския съюз“, посочи Тереза Мей и допълни: “Дълбоко съжалявам, че не успях да осъществя Брекзит“.

Настоящият британски премиер подчерта, че ще продължи да изпълнява функцията си на премиер до избирането на нов лидер на Консервативната партия.

В края на изявлението си, Мей през сълзи заяви: “Скоро ще напусна поста, който заемах и който беше най-голямата чест за мен. Бях втората жена британски министър-председател и със сигурност няма да съм последната. Тръгвам си без неприязън и с огромна благодарност, че имах възможността да служа на страната, която обичам“. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
Ректорът на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ проф. Анастас Герджиков…