НАЙ-НОВИ:

Британският премиер заплаши депутатите в Лондон

Британският премиер Борис Джонсън обяви, че ще насрочи предсрочни парламентарни избори на 14 октомври, ако парламентът в Лондон спре излизането на Великобритания от Европейския съюз без сделка, на 31 октомври.

Джонсън заплаши депутатите от своята Консервативна партия, коrто са против Брекзит без споразумение, че няма да бъдат включени в листите с кандидати, ако се стигне до предсрочни избори.

Джонсън уточни, че не желае нови избори, но напредъкът в преговорите с Европейския съюз би бил “невъзможен”, ако решението му за Брекзит без сделка бъде блокирано, информира Би Би Си (bbc.com). Не е ясно на какъв напредък разчита британският премиер, при положение че от Евросъюза категорично отричат, че са съгласни на промяна в споразумението.

Очаква се най-малко 17 депутати от Консервативната партия да гласуват днес срещу правителството, в съгласие с лейбъристите. Те ще се опитат да приемат закон, който да спре излизането на Великобритания от Европейския съюз без споразумение. Той би позволил депутатите да поискат отлагане на Брекзит за януари 2020 година.

Борис Джонсън подчерта, че при никакви обстоятелства нямало да поиска от Брюксел отлагане на датата за британското напускане. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Виж още:
Макар да знаете, че „лошите момчета“ не могат да бъдат…