НАЙ-НОВИ:

Британец влиза в затвора за тероризъм, направил опит за убийство на българин

Британецът Винсънт Фулър бе признат за виновен в терористични действия и осъден на минимум 18 години затвор за опит за убийство на 19-годишен българин във Великобритания, предаде БНР.

50-годишният екстремист нападна с нож 19-годишния Димитър Михайлов в колата му на паркинг пред магазин от веригата „Теско“ в лондонския квартал Стануел.

Вечерта на 16 март Фулър тръгва с бейзболна бухалка в търсене на цел за собствената си агресия, насочена срещу мюсюлманите. Удряйки коли и опитвайки се да проникне в мюсюлмански дом той чупи бухалката, след което се връща в дома си, за да вземе нож.

Така стига до паркинга пред магазина, където в автомобил седи българинът Михайлов, който разговаря с тъмнокож приятел до себе си. Фулър напада Михайлов през отворения прозорец на колата с възгласи: „Ще умреш!“.

Българинът успява да избегне удар в гърлото и се разминава само с одраскване. Той обаче получава много рани по ръцете. Димитър Михайлов успява да запали колата и да избяга от мястото на нападението.

Съдът отхвърли твърденията на Фулър, че нападението му не е терористичен акт. Той получи 18 години и 9 месеца затвор, плюс пет години допълнителна присъда. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
България загуби с 1:3 гостуването си на Ирландия в контролна…