НАЙ-НОВИ:

Все повече британци се запасяват с храни и медикаменти

Увеличава се броят на британците, които се готвят за Брекзит като се презапасяват с храни и медикаменти. Това показва ново проучване, което е направено в Обединеното кралство между 5 и 9 септември, информира кореспондент на БНР в Лондон.

Данните на агенция “Кантар”, специализирана в пазарни проучвания, показват, че 9 процента от жителите на Обединеното кралство вече са се запасили със стоки от първа необходимост, преди насроченото за 31 октомври излизане на страната от Европейския съюз. Това е с три процента повече спрямо данните за месец август.

От своя страна съд в Шотландия постанови, че е незаконно решението на британския премиер Борис Джонсън – с подкрепата на кралица Елизабет Втора, да разпусне временно британския парламент. Целта на Джонсън е – депутатите да не му пречат да “изведе” Обединеното кралство от Европейския съюз на 31 октомври, дори и без споразумение, което да урежда условията по британското напускане. Шотландия е част от Обединеното кралство. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута.

loading...

Вашият коментар

Виж още:
На 15 септември в 16:55 часа стартира токшоуто „Неделята на…