НАЙ-НОВИ:

Драмата “Брекзит”: Отново преговори, британски надежди за “по-добро” споразумение с ЕС и все по-голям хаос

Британският премиер Тереза Мей отново се впуска в маратон от преговори и обещания за промени в споразумението за Брекзит.

От Лондон има сигнали, че в края на почивните дни планът може да бъде преработен, за да получи гласуваната снощи отсрочка за излизане от Съюза поне 3 месеца.

Отлагането трябва да бъде одобрено от всички страни членки на Съюза на срещата им на върха през другата седмица. Отлагането може да е кратко – до 30 юни, но само ако британските депутати кажат „Да” на сделката с Европейския съюз.

При пореден отрицателен резултат отлагането ще е по-дълго, а страната ще трябва да проведе изборите за Европейски съюз през май.

Политическите анализатори на Острова следят драмата “Брекзит” с тревога.

“Нещата никога не са изглеждали толкова несигурни. Това са дебати, които трябваше да проведем преди две години и половина – за това какъв Брекзит искаме и как ще преговаряме с Европейския съюз. Дори гласувалите за оставане в Съюза знаят, че Брекзит ще се случи. А втори референдум изглежда като много недемократична идея”. Това твърди политическият анализатор Бенджамин Мартил, цитиран от bTV.

След маратона от вотове развръзката по Брекзит все още предстои.

  Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Виж още:
Бойко Атанасов е новият шеф на Комисията за финансов надзор…