НАЙ-НОВИ:

Лидерите на ЕС обсъждат извънредно едногодишна отсрочка за Брекзит

Европейските държавни и правителствени лидери ще обсъдят на извънредна среща в Брюксел възможността да се даде едногодишна отсрочка на Великобритания до напускането на ЕС. Британският премиер Тереза ​​Мей е поискала отлагане до 30 юни, но няколко европейски лидери обмислят по-далечен хоризонт при някои условия, съобщава “Ройтерс”.

Европейският съвет ще обсъди на днешното си извънредно заседание искането на Великобритания за отсрочка.

Британската страна поиска отлагане до 30 юни, но вчера председателят на Европейския съвет Доналд Туск предложи едногодишен срок. Според него той би дал възможност за преосмисляне на британската стратегия. Туск предлага възможност за “гъвкава отсрочка”, която да не трае повече от година и да подлежи на прекратяване след двустранно ратифициране на постигнатото споразумение за оттегляне между Великобритания и ЕС.

В своето писмо до държавните и правителствените ръководители на страните от ЕС по повод днешната среща Туск отбеляза, че Европейският съд е потвърдил възможността Лондон да оттегли искането за напускане на ЕС. Той добави, че преди да напусне, британската страна остава пълноправна държава от ЕС. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Виж още:
По искане на Районна прокуратура-Стара Загора съдът определи мярка за…