НАЙ-НОВИ:

Бракът – истините, за които никой не ни предупреждава!

Прекрасните моменти вървят ръка за ръка с недоразумения и кавги, които няма как да не причинят болка и при двамата. Най-доброто решение е не да ги игнорираш, а да вникнеш в техните причини.

Има някои ценни истини във взаимоотношенията с партньора, които трябва да приемеш, за да бъдеш по-щастлива и подготвена за предизвикателствата на брака.

Страстта изисква усилия

Или по-точно усилия за запазване на страстта, тъй като с времето той става предвидим и планиран, а с това и по-малко романтичен. Затова двойките трябва да се стремят да поддържат интимните си преживявания интересни.  Терапевтът от Флорида Ерин Паризи съветва – общувай открито с партньора и се грижи за интимния си живот с оглед на своето и неговото здраве.

Ти не си неговата половинка

Не че е нещо, което не знаеш, но това е един от ключовите моменти на осъзнаване в една връзка. В началото колкото и да си мислиш, че с половинката си приличате, се оказва, че някои от възгледите му не съвпадат с твоите. Но именно в уважението към тези различни мнения се крие ключът към успешните взаимоотношения.

Понякога ти се струва, че мразиш партньора си

Обратното на любовта не е омразата, твърди Паризи, а безразличието. Изводът от практиката й като терапевт е, че единствено хората, които обичаш много, могат да те изкарат от кожата ти толкова, че понякога да ги мразиш.

Ще разбереш, че част от проблемите нямат решение

Важно е да осъзнаеш, че не всеки проблем е решим, това споделя терапевтът Сара Кларк. Подходите към двата типа са различни. Например: ако ти си по-общителна, а съпругът ти не е, това може и да не се промени. Когато спреш с опитите да търсиш изход от задънената улица и започнеш да търсиш начин да се справиш със ситуацията такава, каквато е, тогава няма да гледаш на някои неща като на проблеми. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
Катаджии и камери ще ни дебнат по пътя към морето.…