НАЙ-НОВИ:

Борисов поиска с чук в ръка да чупи покриви и тераси

„Идва ми да взема един чук и където има тераси и покриви, да ги счупя и да приключваме“. Така Бойко Борисов коментира пред съпартийците си скандала, добил популярност като „Апартаментгейт“, който доведе до оставките на ключови фигури от ГЕРБ. Премиерът направи това по време на представянето на партийната платформа на партията за предстоящите евроизбори.

Борисов коментира също и листата на БСП за евровота. Според него изключването на Сергей Станишев означава, че партията му „няма нищо общо“ с европейските социалисти, но че въпреки това Русия няма нищо общо с листата на БСП.

По отношение на платформата на ГЕРБ стана ясно, че формацията ще работи активно за реализацията на програмата „Цифрова Европа“, чийто бюджет е 9,2 млрд евро. Според настоящия еврокомисар и водач на листата на ГЕРБ за изборите Мария Габриел бъдещето на Европа е цифрово, а основните ценности са защитата на личните данни и сигурността на гражданите.

Друг кандидат в листата на евроизборите Андрей Новаков обясни бюджетните акценти в политиката на ЕС, като опроверга широкоразпространеното твърдение, че средствата за България ще бъдат спрени след 2020 г.

Други теми, които бяха разисквани от кандидатите на ГЕРБ Асим Адемов, Ева Майдел и Андрей Ковачев бяха образованието, здравеопазването, зелената енергия.

www.svobodnaevropa.bg Copyright (c) 2018. RFE/RL, Inc. Препубликувано със съгласието на Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута.

loading...

Вашият коментар

Виж още:
Катедралата "Нотр Дам" в Париж бе опустошена от жесток пожар,…