НАЙ-НОВИ:

Борисов: Майк Пенс ни благодари, че сме изключителен партньор

“До края на годината вицепрезидентът на САЩ Майкъл Пенс ще посети България.” Това каза премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Мюнхен след срещата си с американския вицепрезидент, предаде “Фокус”.

По думите на премиера Борисов Майкъл Пенс е благодарил на България за това, че е изключителен партньор.

„Говорихме си много за международните отношения. За Венецуела, за региона, за успешното ни европредседателство. За F-16 единственото, което си говорихме е, че неговият син е летял на F-35, това ми каза. На тема F-16 ще преговаряме официално, имаме мандат от парламента“, допълни още Борисов.

„По никакъв начин не сме говорили нито срещу Русия, нито срещу която и да е друга държава. Говорихме за търговските отношения, двойно по-големи са американските инвестиции в България, прекрасно работят всички наши структури. Искаше да изрази уважението си и одобрението за всичко, което нашата страна прави на всички нива”, заяви Борисов. “Благодари за работата на специалните ни служби, които работят прекрасно с тях. Поръча на неговия екип, изрично два пъти, до края на годината да дойде в България и заедно да отидем и посетим някои от базите, в които има американски войници”, разкри още премиерът. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута.

image1 (9K)
loading...

Вашият коментар

Виж още:
Визовите процедури и високите цени на билетите са сред основните…