НАЙ-НОВИ:

Борисов: Готвят ни нов Костинброд, ще пуснат пак голяма лъжа!

В Арена Армеец пред 14 000 души по данни на партията, ГЕРБ проведе основното си събитие по време на кампанията. На него, освен цялото ръководство на ГЕРБ и на СДС и всички кандидати за евродепутати от общата листа, пред хората застана и кандидатът на ЕНП за председател на следващата Европейска комисия Манфред Вебер. Гайдари в народни носии преминаха през цялата зала “Арена Армеец”, а Манфред Вебер стана от мястото си, за да огледа от близо тяхното изпълнение, заедно с Бориков. Химнът беше изпълнен на живо.

“В четвъртък или петък ни готвят нов  Костинброд. Ще пуснат пак голяма лъжа.” Това предупреди премиерът Бойко Борисов пълната с 14 хиляди членове на ГЕРБ зала “Армеец”, но не влезе в подробности от какво се опасява. Специален гост на общопартийното съвещание беше кандидатът на ЕНП за следващ председател на ЕК Манфред Вебер.

ГЕРБ загърби темата за скандалите и тръгна със заявка за победа на еворпейските избори на 26 май. Ако при предишни събития на партията темата за “Апартаментгейт” се прокрадваше, този път ГЕРБ демонстрира увереност за предстоящия вот и оптимизъм. Предишните думи за грешки този път бяха заменени от обвинения към политическите противници в атака.

Последователно на сцената се качиха министри, зам.-председатели на ГЕРБ. Последен взе думата премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

“Мислех малко да се карам пак, ама тоя път няма. Не за друго, но като се скарам, вие се снишавате. Вие ставате колебливи и давате шанс на нашите политически опоненти”, заяви Борисов.

Той бе категоричен, че състоянието на страната никога не е било по-добро.”За  първи път България изнася повече за Германия, отколкото внася”, каза още премиерът. Според министър-председателя следващата голяма цел е рязкото повишаване на доходите и развиването на високотехнологично производство. По думите му листата на ГЕРБ и СДС е единствената дясна.

“Другите са помагачите на БСП, което си е бившето БКП”, уточни той.

image1 (9K)

Борисов премина през темата за всички големи инфраструктурни обекти на кабинетите му досега.

“Не бързайте да казвате победители, 500 000 коли се очаква да излязат за 24 май. Вълчев, и понеделник сте го направили неучебен на децата. Вследствие на ниските доходи, смятайте колко хора ще останат в София”, предупреди Борисов.

image1 (9K)

Той призова структурите на партията да убедят хората да се върнат за изборите на 26 май дори да заминат на почивка.

На сцената се изправи и председателят на предизбория щаб и втори в партията Цветан Цветанов. След скандала с апратамента на Цветанов и оставката му като депутат, зам.-председателят на партията излезе леко встрани от медийните изяви и се отдаде по-скоро на обикаляне на страната и Фейсбук кампания.

“Имаме избори, които трябва да бъдат спечелени”, заяви Цветанов. Той разказа за обиколките из страната си. “Искам да благодаря на правителството за това, че отделя необходимото внимание на всеки регион”, заяви Цветанов.

Именно той представи на сцената на “Арена Армеец” цялата листа на ГЕРБ и СДС.

“Доверието днес е заложник на дезинформация и популизма. Да му вдъхнем нова сила зависи от всеки от нас”, заяви водачът на листата на ГЕРБ и еврокомисар Мария Габриел.

“Не бива визия за България да се бърка с Мизия за България”, заигра се финансовият министър Владислав Горанов с основния политически документ на БСП – Визия за България и местораждането на лидера на червените Корнелия Нинова – Мизия.

Вицепремиерът Томислав Дончев пък призова ГЕРБ да продължи да работи за доверието на хората, защото без него няма как да продължи напред.

“Доверието е тази тънка нишка, която свързва гражданина и държавника. Ако тази нишка се скъса вече не сме държавници, а самозванци”, заяви Дончев.

“Победата обича смелите, затова въпреки трудностите, несгодите, очернящата кампания, въпреки трудностите, ние сме длъжни след една седмица да успеем и да победим”, каза от своя страна зам.-председателят на ГЕРБ и кмет на Бургас Димитър Николов.

“Нашата сила е в това, че търсим решения, а не оправдания”, обясни кметът на столицата Йорданка Фандъкова, която дори вметна темата за ремонта на столичната улица Граф Игнатиев, като обясни, че “има криви фуги, но има и наказани”.

Специалният гост на събитието – кандидатът на ЕНП за председател на следващата Европейска комисия Манфред Вебер, се обърна на български към гостите.

“Европа да стане континент, където никъде в Европа не се налага някой да напуска родната си страна, за да търси препитания другаде”, заяви Вебер.

  Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута.

loading...

Вашият коментар

Виж още:
При грешка – имате право на нова бюлетина, в 3000…