НАЙ-НОВИ:

Борисов за апартаментгейт: Всеки ще си понесе отговорността, гарантирам ви това!

“Направихме компромис и дадохме шанс на британския парламент да вземе решение.”

Това каза в Брюксел премиерът Борисов, който коментира снощното заседание на Съвета на ЕС и решението за отлагане на Брекзит. “Брекзит ще бъде отложен до 22 май при условие, че британският парламент одобри до края на март споразумението за излизане, или до 12 април, ако споразумението не бъде одобрено. Може би съм песимист. 1000 дни не стигнаха и сега за една седмица да се решат нещата. Имаме готов договор, Мишел Барние свърши страхотна работа. Проблемът е за общия пазар и границата с Ирландия”, разкри Борисов.

Министър-председателят коментира и скандала с апартаментите на управляващите. “Убеден съм, че ГЕРБ не са направили промяна в закона, за да се подкрепи “Артекс”. Сега сме тук и дискутираме Брекзит. Като се прибера и ако има нещо такова, всеки ще си понесе отговорността. Вчера ви казах същото. Не виждам какво се е променило през нощта. Защо не коментираме закона на БСП, с който отмениха възможността някой да им разследва сделките. Защо никой не говори за този закон. Приеха го тези, които сега се правят на борци с корупцията”, заяви Борисов

“Ще проуча детайлите за този закон и ще взема решения. Ние ще си понесем нашето петно, белег. Аз съм създал тази партия, за да се бори с корупцията на комунистите. Те съсипаха държавата в продължение на много години. Ако ГЕРБ са приели закон, който облагодетелства някой, веднага ще бъде променен. Тук в Бюрксел гледам много високи сгради. Във всички столици, в които съм бил по света, има високи сгради. В България също трябва да има. Придават друг облик на града. Въпросът е има ли лобизъм в този закон. Ако има, веднага ще бъде променен. Ще приемем закон за строителство до 5 етажа, връщаме панелките и “Жилфонд” и решаваме нещата. Ако има проблем, няма да търпя. Ако сме сгрешили, ще се поправим. Гарантирам ви това”, категоричен беше премиерът.

“Разговарях с всички по телефона и всички ми обясняват, че на 100% са невинни. Като се прибера, ще проверя всички детайли. Искам да говорите за закона на така наречените борци с корупцията. Аз съм живял в колиба с две стаи. Със сестра ми живеехме в една стая. Студенти като бяхме, пак в една стая живеехме. А те имаха имоти по “Позитано”, по “Оборище”. И сега ще ми се правят на борци с корупцията. Говорете за техния закон”, призова още Борисов.

Когато се прибера в България, ще събера колегите, замесени в скандалите. В ГЕРБ ще си понесем последствията. Тази партия съм я създал, за да се бори с корупцията на БСП. И ГЕРБ благодарение на българския народ им нанесе толкова удари, колкото няма в цялата история. Как ще оневиним БСП за лагерите, за националните катастрофи, за съсипването на икономика, за фалитите на банките?

Публикувахте от Бойко Борисов в Петък, 22 март 2019 г. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута.

loading...

Вашият коментар

Виж още:
По повод постъпили в прокуратурата сигнали от Гражданско движение БОЕЦ,…