НАЙ-НОВИ:

Вежди съветвал Боил Банов и Ива да въртят тайно любов, ама да не се развеждат с половинките си

Навръх Велики четвъртък министърът на културата Боил Банов мина под венчило, разтръбиха всички медии въпреки желанието на двойката да остане в публичен заслон.

Избраницата му е чаровната журналистка и специалист в пиара Ива Петрони, която беше началник на кабинета на министър Вежди Рашидов, докато Банов беше негов заместник.

Преди години Ива бе първо перо във в. “24 часа”, откъдето и започна кариерата й. Дълго и щастливо бе омъжена за разследващия журналист Йово Николов от в. “Капитал”, с когото имат пораснали вече син и дъщеря като младежът носи името на татко си – Йово-младши.  Йово, Ива и децата често можеха да бъдат видени да обикалят родните планини засмени и изпълнени с обич един към друг. Петрони впрочем неизменно бе първенец и в ежегодните журналистически ски състезания. А на въпроса на любопитни журналисти за какво се карат с Йово, младата тогава жена повдигаше учудено вежди и неизменно отговаряше: “Ами ние просто не се караме!”

Цялата тази идилия обаче явно е в миналото, а петдесетгодишната вече Петрони е решила отново да стане младоженка и…министерша.

Премиерът Борисов е честитил щастливото събитие на министъра на културата и пожелал “На добър час”. Банов бил много щастлив, въпреки отново разгорелия се скандал “Ало, Банов съм”.

Ива Петрони също е на върха на щастието, споделят нейни близки.

“Ще се оженя за дама, която много обичам  – Ива Петрони”, не сдържа емоцията си министърът.

Любовта между  младите пламна докато Боил Банов беше зам.- министър, а Ива – шеф на кабинета на министър Рашидов във втория кабинет на Бойко Борисов. Церемонията  на бракосъчетанието се състоя в тесен приятелски кръг, а младоженците заявиха, че не искат публичност на този личен интимен акт. Любовната им история обаче не остана скрита – разтресе културното министерство още през 2016-та. Именно тогава шефката на политическия кабинет на министъра, хубавата бивша журналистка Ива Петрони, завъртя до умопомрачение главата на зам.-министъра Боил Банов. Точно навръх Коледа преди три години двамата изоставиха семействата си и заживяха на семейни начала. И двамата са на зряла възраст, та не им отива да си зареждат семействата, да си наемат квартира и да обърнат гръб на законните си партньори, и на децата си, коментираха злите езици. Добронамерените им пожелаха любовта им да не угасва.

Три месеца преди заветната Коледа Ива казала в очите на мъжа си, че вече не го обича, написа тогава столичен седмичник. Събрала си багажа и напуснала семейната обител след близо 20-годишен брак. Синът й Йово, вече пълнолетен, и щерката Ема, ученичка в началния курс, останали ошашавени. Те били толкова обидени от постъпката на майка си, че спрели да разговарят с нея. А Йово Николов вдигнал кръвно, та се наложило да тръгне по лекари.

Почти същото се случило и в дома на зам.-министъра, който по принцип треперел над законната си половинка, ефектната актриса Николета. Разказват, че тя припаднала, когато Банов й съобщил вестта.

Тогава Ива Петрони и Боил Банов, двете влюбени гълъбчета в разцвета на възрастта си, просто не бяха в състояние да се крият повече и без да им пука за хорските приказки започнаха да демонстрират чувствата си, дори – както  твърдят тогавашни служители във ведомството – си открадвали и по някоя целувка на работното място. Шефът им Вежди Рашидов, който по онова време сновеше между София и Берлин заради лечение в германската онкологична клиника, тактично изчакваше двамата да си изживеят романа, пък после – каквото сабя покаже.

„Вежди се готвеше да лансира Банов за директор на Народния театър, защото е не само кадърен режисьор, но и добър администратор. Ама Боил такава любовна треска го тресеше, че започна да прави гафове и в работата. В чудо се видя Вежди какво да прави”, коментира служител от министерството. Рашидов, който в миналото също е имал куп подобни интимни авантюри, се опитал да озапти “младите”, съветвайки ги да си живеят живота, ама да не се развеждат.

Е, с днешна дата е ясно, че всичко е било напразно. Ива и Боил вече са семейство – да са живи и здрави, докато смъртта ги раздели!

Автор: ЗАРАТА

 

  Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
Мартин Камбуров ще остане резерва за Берое при гостуването на…