НАЙ-НОВИ:

Bellator освободи Георги Валентинов заради замесването му в расизма на България-Англия

Българският ММА боец – Георги Валентинов подписал с Белатор в края на октомври вече е освободен от редиците им, съобщи самата организация.

26-годишният Валентинов, който е старозагорец държи рекорд 21-5 в ММА и тренира заедно с треньора на Конър Макгрегър – Джон Кавана в Ирландия.

Карим Зидан, който е журналист от Bloodyelbow се е свързал с организацията, за да провери статута на Георги и е бил осведомен, че организацията са решили да се разделят с него малко повече от месец, след като той подписа с тях.

Белатор споделят пред журналиста, че освобождават Валентинов заради расистките прояви на феновете, сред които беше и той на мача между България и Англия в същия месец, когато е подписал с агенцията.

Тогава Валентинов сподели, че е попаднал на грешното място в грешния час и се разграничи от тях. В същото време обаче по време на мача е бил с хулиганска тениска, седнал до провинилите се. Ето какво е изявлението на Белатор за освобождаването на Валентинов:

“Белатор приема тези въпроси много сериозно и впоследствие освободи Георги Валентинов от неговия договор. Расизмът и символите свързани с него, нямат място в спорта и няма да бъдат толерирани от организацията”, гласи съобщението. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
Eдинcтвeният руcки caмoлeтoнocaч се запали. Нa бoрдa нa aвиoнoceцa "Aдмирaл…