НАЙ-НОВИ:

Как да разговаряме с бебето

Говоренето има решаваща роля в развитието на бебето!

Някои майки се грижат за бебето мълчаливо, а други им приказват много, но на опростен език, защото вярват, че обикновената реч на възрастните е твърде сложна за слуха на детето.

1.  За да може  детето в бъдеще да говори ясно, без запъване,  колебание, без да се обърква и пренарежда сричките и да не се сблъска с дислексия, разговаряйте с него така, както и с другите членове на семейството. В противен случай детето ще се сблъска със забавяне в развитието на говора.

2. Кърмачето е чувствително към интонации и мелодични гласни. Пейте детски, приспивни песни, рецитирайте стихчета. Тихичко и високо, нежно и сърдито, с висок и нисък глас (в зависимост от смисъл на думата), но винаги бавно и отчетливо произнасяйте гласните – напевно. Нека детето да види изражението на лицето ви и да го копира: “вниманието към устата” се появява още когато бебето е на 2-3 месеца.

3. За да усетят родния си език, децата се учат през първата година: макар сами да не говорят, но фонетичните особености залягат дълбоко в паметта им. Ако не говорите много с бебето или да общувате с него само на някакъв измислен вас бебешки език, то тогава неминуемо ще се сблъска с проблеми в развитието на речта. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Виж още:
След 10 дни ще усетим резултатите от пътуването по Великден.…