НАЙ-НОВИ:

Бандит преби жестоко 93-годишна жена за 100 лева, хванаха го

93-годишна жена бе пребита жестоко от бандит в дома си в село Ръжево Конаре край Пловдив. Тя живеела сама. Нападателят и негов съучастник й откраднали 100 лева. Те са задържани.

Възрастната Дона Чернева си легнала, когато в къщата й влязъл маскиран мъж.

“Беше към 21 часа. Бях си легнала, когато мъжът се хвърли върху мен. И започна да ме бие. Крещеше – давай пенсията!”, разказва възрастната жена, цитирана от “Нова телевизия”. В продължение на близо два часа нападателят душил и бил по главата и тялото старицата, за да каже къде крие пенсията си. Накрая намерил и взел 100 лева и си тръгнал. Пострадалата жена е открита от свой съсед, който се обадил на синовете й в Пловдив и на полицията. 93-годишна жена е настанена в болница в Пловдив с травми по гърдите, ръцете и лицето.

Главният секретар на МВР комисар Георги Костов съобщи, че за по-малко от 48 часа извършителите на жестокия побой са задържани. Физическият извършител е 27-годишен рецидивист от село Дълго поле с излежана присъда за убийство. Като помагач е действал друг 35-годишен мъж. Той е от Ръжево Конаре.

Директорът на Главна дирекция “Национална полиция” Христо Терзийски допълни, че двамата мъже са с криминални прояви от всякакво естество. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

loading...

Вашият коментар

Виж още:
На 10 март служители на РУ-Чирпан проверяват домовете на 85-годишния…