НАЙ-НОВИ:

“Балканският път” ще бъде затворен за бежанците

Европа приключва с политиката на отворени врати и затваря “Балканския път” за бежанците. Това е основната тема на извънредната среща в Брюксел на лидерите на страните от Европейския съюз. Те се опитват да се споразумеят с Турция да приеме обратно нелегалните имигранти от Гърция. Предлагат на Анкара 3 милиарда евро, за да се съгласи да приеме обратно и да задържи бежанците на своя територия, съобщава bbc.com/news. Атина пък се очаква да получи помощ за изграждането на приемни центрове за бежанците.

Европа оставя затворени границите по Балканския маршрут на имигрантите, а кораби на НАТО ще патрулират в Егейско море. Така Европейският съюз се надява да пресече канала през Балканите, като в същото време изпраща и сигнал, че нелегалните имигранти ще бъдат връщани обратно.

Осем европейски държави ще оставят затворени границите си. Македония също блокира своята граница за нелегалните имигранти и така пътят към Западна Европа за тях от югоизток се затваря. Имигрантите на гръцка територия ще бъдат регистрирани и тези, които не бягат от война, ще бъдат връщани в Турция. Поне на думи, Турция се съгласи да приема репатрираните, както от европейска територия така и тези, които ще бъдат спрени по море с патрулите на НАТО и “Фронтекс”. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
Новото „Бугати“ ускорява от 0 до 100 км/ч за само…