НАЙ-НОВИ:

Българските ученици четат и смятат най-лошо в Европейския съюз

България има най-висок процент от всички държави-членки на ЕС на ученици с ниски постижения по четене, математика и природни науки. Освен това процентът на заетост на наскоро дипломиралите се е 52.6%, докато средния за ЕС е 70.8%.

[ad id=”225664″]

Това са част от изводите от мониторинговия доклад на Европейската комисия в сектор “Образование” за 2015 г. Резултатите от проучването ще бъдат представени днес.

[ad id=”238430″]

Около 40 на сто от българчетата имат проблеми с четенето, сочи международното изследване за грамотността на учениците PISA.

Около половината от всички студенти в България учат в шест от общо 52 професионални области – икономика, администрация и управление, право, комуникации и информационни технологии, педагогика и туризъм, сочи още доклада на ЕС.

България е първенец в ЕС и сред лицата на възраст между 20 и 34 години с висше образование, които работят професии, за които не се изисква такава степен на квалификация.

[ad id=”218001″]

България и Румъния са на последните места по участие на възрастни (от 25 до 64 години) в дейности по учене през целия живот, сочи още проучването.

Източник: mediapool.bg За укрепване на имунната система вижте ТУК

Виж още:
Скъса се дига на язовир намиращ се между петричките села…